Хереразавър

Хереразавърът ( Herrerasaurus ) - “гущер на Херера “ е родоначалник както на двукраките хищни, така и на четирикраките растителноядни динозаври. Намерен е в Аржентина, Южна Америка. На дължина достигал 3- 4 метра. Движел се е на късите си, мощни задни крайници. С помощта на здравите нокти на ръцете улавял плячката си. Спада към рапторите.

РЕКЛАМИ: