Офталмозавър

Офталмозавърът ( Ophtalmosaurus ) достигал до 5 м дължина и 3 т маса. Спада към групата на ихтиозаврите. Обитавал моретата и океаните. Раждал от две до пет малки. Понякога проявявал канибализъм – изяждал малки себеподобни. За разлика от възрастните, малките имали зъби и се криели сред коралите от врагове. Характерни са огромните светлочувствителни очи.

РЕКЛАМИ: